<img class="size-full wp-image-725 alignright" alt="Temperatuur" src="http://pratley team collaboration app.eu/wp-content/uploads/2014/01/Temperatuur.jpg” width=”190″ height=”275″ />

Het is van groot belang om lijmen en kitten vorstvrij te bewaren. Het overgrote deel van het jaar hoeven we hier in Nederland niet bij stil te staan, maar met de huidige temperaturen tot ver onder de 0°C kunnen we hier niet omheen.

Onze lijmen en kitten dient u vorstvrij te bewaren. De ideale temperatuur is echter boven de 5°C. Houd daarom rekening met de opslagplaats van uw producten. In een garage, loods of bedrijfsauto kan het al snel te koud worden. Vorstvrij bewaren betekent ook vorstvrij transporteren en verwerken. Op de verpakkingen van onze producten staan meestal de verwerkingstemperaturen. Volg deze altijd nauwkeurig op.

Indien uw producten toch bevroren zijn geweest, moet u ze op kamertemperatuur laten komen. U mag de producten beslist niet geforceerd verwarmen. PVC-lijmen dient u daarna goed op te roeren, spuitbussen goed te schudden. Dit geldt niet  voor watergedragen lijmen, zoals witte houtlijmen en watergedragen montagelijmen. Indien deze producten bevroren zijn of zijn geweest, kunnen ze niet meer worden gebruikt.